2024 yılında Göksu, Aksu, Habibler şubelerimiz açıldı.

2023'te Antalya Kepez Hastane, Antalya Güllük, Manavgat Sorgun, Külliye şubelerimiz ve Serik-Abdurrahmanlar şubelerimiz açıldı.

Acı Kaybımız; Yönetim Kurulu Başkanımız Sn.Sedat CENGİZ, 01.01.2023 Pazar günü geçirdiği kalp krizi soncu Hakkın rahmetine kavuştu. Allah rahmet eylesin.


2022'de EGEYA firmasını bünyemize kattık. Mepaş Marketleri satın alındı: Karatay, Varsak-Karşıyaka, Erenköy, Ulus, Yenigün, Etiler, Nebiler ve Emek Şubelerini bünyemize kattık. Yakında Kundu Şubemiz açıldı Masalparkı Şubemiz açıldı.

2021'de Prenses Gıda-ÇİTELLO Kuruyemiş firmasını bünyemize kattık.

2021 yılında Mazıdağı, Güneş ve Erciyes Şubemiz açıldı.

2020 yılında Yeşilbayır, Güzeloba, Anamur ve Konuksever Şubelerimiz açıldı. Konuksever Şubemizin açılış çalışmaları devam ediyor.

2019 yılında Ayanoğlu, Bucak-Toki, Kızılarık, Ahatlı, Düzlerçamı ve Meydankavağı Şubelerimiz açıldı, halkımıza hizmet vermeye devam ediyorlar... 

2018 yılında Mollayusuf, Gazi AVM, Çamlıbel, Yeşildere, Fener ve Çankaya Mağazalarımız açıldı...

Kitap okuma ödül törenimize Yazar Abdülaziz YILMAZ teşrif ettiler.

Tahtakale Spot Zeytinyağı müşterilerimizin beğenisine sunulmuştur...


Tirmis satışları başladı...



Türkiye'de Az BilinenBir Akdeniz Çerezi: Tirmis

Tirmis, Akdeniz ülkelerine özgü ıslak bir çerezdir. Türkiye'de ise bazı yöreler dışında pek tanınmamaktadır. Antalya yöresinin yerel lezzetlerindendir, 

Görünümü mısır tanesine benzeyen tirmis aslında bir tür yabani acı bakladır. Baklagiller sınıfından, Latince ismi Lupinus Albus L. (ya da Lupinus termis) olan bir bitkinin tohumlarından elde edilir. Anavatanı Akdeniz havzasıdır, Eski Mısır ve Antik Roma’da yiyecek olarak tüketilmiştir. Tirmis ülkemizde termiye, acı bakla, delice bakla, gavur baklası, kurt baklası, mısır baklası, yahudi baklası gibi değişik isimlerle anılmaktadır.

Tirmis Akdeniz ülkelerinin ortak lezzetlerinden birisidir. Mısır’da turmus ya da termis, İspanya’da altramuces, Portekiz’de tremeços denilmektedir. İtalya, Yunanistan, Suriye, Lübnan, Ürdün ve İsrail'de de tüketilmektedir. Bu ülkelerin çoğunun sokaklarında camekanlı seyyar tezgahlarda tirmis satılmaktadır. İtalya'da geleneksel  zeytinle aynı tabakta sunulmaktadır.

Zengin bir protein kaynağıdır.

Günümüzün yağlı ve sağlıksız atıştırmalıklarıyla rekabet edebilecek özelliktedir ve çoğu Avrupa ülkesinde rağbet görür, sevilerek tüketilir. Türkiye'de ise ne yazık ki pek tanınmamış, yerel bir çerez olmanın ötesine geçememiştir. Oysa kendine has bir tadı olan, neredeyse ayçiçeği gibi bağımlılık yaratan, çocukların çok severek yedikleri bir atıştırmalıktır. 

Tirmis ve tirmisçilik Antalya için sadece bir çerez değil ayrıca önemli bir kültürel unsurdur. Günümüzde tüketim alışkanlıklarının değişmesi, çerez çeşitlerinin artması gibi faktörlerle en iyi bilindiği Antalya'da bile tirmis tüketimi ve bilinilirliği azalmıştır. Tirmisin kaybolan lezzetlerimizden biri olmaması için mağazalarımızda satışa sunulmuştur.