Tahtakale Spot Zeytinyağı müşterilerimizin beğenisine sunulmuştur...

Zeytinyağının Sağlığa Faydaları

Zeytinyağının çok yaygın olarak kozmetik ürünlerinde cilt sağlığı için eski çağlardan beri kullanıldığını yazmıştır.  Bunun dışında birçok hastalığın tedavisi için de alternatif tıpta kullanılmaktadır. Özellikle sindirim sistemi sorunları için yaygın olarak tavsiye edilir ve kullanılır. Kabızlık sorunlarına anlık çözümler getirebilir. Bunun dışında kalp ve damar sağlığı başta olmak üzere birçok hastalığa iyi geldiği düşünülmektedir.

Zeytinyağı cilt sağlığına, saç sağlığına, sindirim sistemine faydalıdır. Meme kanseri riskini azaltır. Diyabete iyi gelir. Kan basıncını düzenler. Zeytinyağı  kolesterole iyi gelir. Zeytinyağı karaciğeri korur. Alzheimer hastalığına karşı faydalıdır. Zeytinyağı kemik sağlığını korur. Ruh sağlığını korur. Zeytinyağı kilo kaybını kolaylaştırır.


Göçerler Mağazamız açıldı...


Korkuteli-2 Mağazamız açıldı...


Alanya-Cumapazarı Mağazamız açıldı...



Ünsal Mağazamız yeni yerine taşındı...


Tirmiz satışları başladı...

Türkiye'de Az Bilinen Bir Akdeniz Çerezi: Tirmis

Tirmis, Akdeniz ülkelerine özgü ıslak bir çerezdir. Türkiye'de ise bazı yöreler dışında pek tanınmamaktadır. Antalya yöresinin yerel lezzetlerindendir, 

Görünümü mısır tanesine benzeyen tirmis aslında bir tür yabani acı bakladır. Baklagiller sınıfından, Latince ismi Lupinus Albus L. (ya da Lupinus termis) olan bir bitkinin tohumlarından elde edilir. Anavatanı Akdeniz havzasıdır, Eski Mısır ve Antik Roma’da yiyecek olarak tüketilmiştir. Tirmis ülkemizde termiye, acı bakla, delice bakla, gavur baklası, kurt baklası, mısır baklası, yahudi baklası gibi değişik isimlerle anılmaktadır.

Tirmis Akdeniz ülkelerinin ortak lezzetlerinden birisidir. Mısır’da turmus ya da termis, İspanya’da altramuces, Portekiz’de tremeços denilmektedir. İtalya, Yunanistan, Suriye, Lübnan, Ürdün ve İsrail'de de tüketilmektedir. Bu ülkelerin çoğunun sokaklarında camekanlı seyyar tezgahlarda tirmis satılmaktadır. İtalya'da geleneksel  zeytinle aynı tabakta sunulmaktadır.

Zengin bir protein kaynağı olan tirmis bağırsakları çalıştırır, düzenli kullanıldığında hemoroide iyi gelir ve kan şekerini düşürür.

Günümüzün yağlı ve sağlıksız atıştırmalıklarıyla rekabet edebilecek özelliktedir ve çoğu Avrupa ülkesinde rağbet görür, sevilerek tüketilir. Türkiye'de ise ne yazık ki pek tanınmamış, yerel bir çerez olmanın ötesine geçememiştir. Oysa kendine has bir tadı olan, neredeyse ayçiçeği gibi bağımlılık yaratan, çocukların çok severek yedikleri bir atıştırmalıktır. 

Tirmis ve tirmisçilik Antalya için sadece bir çerez değil ayrıca önemli bir kültürel unsurdur. Günümüzde tüketim alışkanlıklarının değişmesi, çerez çeşitlerinin artması gibi faktörlerle en iyi bilindiği Antalya'da bile tirmis tüketimi ve bilinilirliği azalmıştır. Tirmisin kaybolan lezzetlerimizden biri olmaması için mağazalarımızda satışa sunulmuştur.